Mazda gaat een supersnelle versie van de nieuwe 2 uitbrengen. Dat beweert de Amerikaanse autopers.

Mazda gaat een supersnelle versie van de nieuwe 2 uitbrengen. Dat beweert de Amerikaanse autopers.
 
Mazda maakt veel indruk met de MPS-modellen. Dat is voor de Japanners reden om ook van de 2 zo’n snelle versie uit te brengen. Opnieuw laten ze er geen gras over groeien. Volgens de geruchten krijgt de auto uit het B-segment een 2,0-liter motor met 230 pk. Nu is de Clio RS met zijn 197 pk de sterke auto in dit segment.
Natuurlijk krijgt de MPS-versie een uitgebreide bodykit en staat de auto op 17 inch wielen. Om de boel in toom te houden worden aanpassingen gedaan aan het differentieel en wordt een stabiliteitssysteem gemonteerd. Ook de remmen worden flink aangepast. Voor alle nieuwe onderdelen mag Mazda gebruikmaken van het Volvo-onderdelenmagazijn. Dat behoort immers ook tot het Ford-concern.
Het eerste levensteken van de Mazda 2 MPS wordt verwacht op de komende Autosalon van Genève, in maart 2008. Maar Mazda kennende, zal het nog wel even duren voordat de snelle 2 er werkelijk staat. We moeten doorgaans altijd even wachten voordat de levering van de MPS-modellen werkelijk op gang komt.