Peugeot gooit het programma voor het nieuwe modeljaar flink op de schop. Bij verschillende modellen zijn uitrustingsniveaus en het motorenaanbod gewijzigd.

Peugeot gooit het programma voor het nieuwe modeljaar flink op de schop. Bij verschillende modellen zijn uitrustingsniveaus en het motorenaanbod gewijzigd.
 
De wijzigingen beginnen bij het programma van de niet bijster populaire 1007. Daar wordt het uitrustingsniveau Gentry geschrapt, zodat alleen maar de Urban en de Sporty overblijven. De Sporty heeft geen lichtmetalen wielen meer, en de aluminium accenten in het interieur zijn eveneens vervallen. De Sporty heeft op de optielijst 16 inch wielen en het Pack alu. De 88 pk sterke 1,4-liter is uit het programma van de 1007 geschrapt.
Bij de Peugeot 206, waarvan nog steeds een klein assortiment leverbaar is als prijsbreker, vervalt de 1,6-liter benzinemotor. Bij de 207 vervallen de XT-varianten. De XS is voortaan leverbaar met de 1,4-liter HDi en de Féline met 150 pk wordt aan het programma toegevoegd en de 110 pk sterke 1,6-liter HDiF. Is er voortaan ook als vijfdeurs.
De 307 staat op het punt te worden afgelost. Daarom wordt het assortiment drie- en vijfdeurs modellen uitgedund. Om te beginnen zijn de XSI-modellen geschrapt. De andere carrosserievarianten blijven overigens volop leverbaar.
De wijzigingen in het 407-programma beschreven we al eerder. Bij de break is het opmerkelijk dat die voortaan ook te koop is met een geheel stalen dak; normaal is een glazen dak gemeengoed bij dit model. Ook de passagiersstoel is bij de simpelste SW niet modulair. Door deze wijzigingen kost de 407 SR SW 27.390 euro.
Tenslotte is de 407 Coupé ook te koop met de 136 pk sterke 2,0-liter HDiF. Die is te koop als Réferance en Pack. De coupé met de bescheiden diesel valt in een eveneens bescheiden brandstofcategorie B. De nieuwe motorvariant start vanaf de productie in september.