Wat hij presteert, wisten we al, Seat maakt nu bekend hoe de Seat Altea Freetrack is uitgerust. En dat is zeer compleet.

Wat hij presteert, wisten we al, Seat maakt nu bekend hoe de Seat Altea Freetrack is uitgerust. En dat is zeer compleet.

De Altea Freetrack arriveert medio zomer bij de dealers. Hij is gebaseerd op de Altea XL Stationwagon, staat 40 mm hoger op de poten en heeft stoere bumpers zonder kleur. Ook de 17 inch lichtmetalen wielen met 225/50 banden zijn standaard. Elke Freetrack heeft een achterbank die over 16 centimeter naar voren of naar achteren geschoven kan worden en voor de achterinzittenden zijn er zonneschermen in de portieren. Het dashboard is altijd in twotone uitgevoerd, net als het stuur en de deurpanelen. Seat monteert bovendien stoelen met forse zijdelingse steun en een speciale bekleding om ook het binnenste van de opgeruigde versie iets extra´s te geven.
 
Instapper met 2WD
Alleen de instapper, de 2.0 TDI met 140 pk, heeft voorwielaandrijving, de 170 pk versie van deze krachtbron en de 2.0 TSI (voorheen aangeduid als TFSI) met 200 pk hebben 4WD waarbij een Haldex-koppeling elektronisch de verdeling van de trekkracht regelt. Onder normale omstandigheden is de Freetrack 4WD een voorwielaandrijver, indien nodig, gaat er maximaal 50 procent van de trekkracht naar de achterwielen. Om plaats te bieden aan de vierwielaandrijving moest de brandstoftank van de Altea XL aangepast worden, al heeft hij nog altijd een inhoud van 55 liter.
 
4WD met multimediasysteem
Elke Freetrack verlaat de fabriek met gescheiden klimaatregeling, ruitenwissers met regensensor, lichtsensor, parkeersensoren, cruise control, een boardcomputer, radio met CD- en MP3-functie en 6 airbags. ESP is alleen standaard op de 4WD, net als een bandenspanningsmeter. Op de 2WD kun je deze twee zaken wel tegen meerprijs bestellen. De 4WD-versie zijn ook voorzien van een nieuw multimediasysteem, waarbij een scherm van 7 inch in de plafondconsole is verwerkt. Je kunt er een DVD-speler, spelcomputer, MP3-speler of een laptop op aansluiten. Op de 140 pk TDI kost het systeem 550 euro extra. De prijzen van de Altea Freetrack waren al bekend: 35.395 euro voor de 2WD, 37.995 euro voor de 2.0 TSI 4WD en 37.995 euro voor de 2.0 TDI 170 pk 4WD.