Sommige auto’s zijn zo speciaal ontwerpen, dat aanpassingen aan het uiterlijk een soort heiligschennis zijn. Een van die auto’s waar je wat ons betreft als tuner af moet blijven, is de Maserati Quattroporte. De Duitse tuner Novitec is het echter niet met ons eens en stuurt de Italiaanse schone naar de sportschool.

Sommige auto’s zijn zo speciaal ontwerpen, dat aanpassingen aan het uiterlijk een soort heiligschennis zijn. Een van die auto’s waar je wat ons betreft als tuner af moet blijven, is de Maserati Quattroporte. De Duitse tuner Novitec is het echter niet met ons eens en stuurt de Italiaanse schone naar de sportschool.
 
Novitec heeft zich wel ingehouden, want het uitbundige spoilerwerk dat andere creaties siert, is achterwege gelaten. De uiterlijke wijzigingen blijven beperkt tot de keuze uit nieuwe 20 inch wielen. Daarnaast is er ook nog een nieuw uitlaatsysteem, dat een voorbijrazende Quattroporte een vollere klank geeft.
Ook de rij-eigenschappen van de Maserati scherpt de Duitse tuner met plezier aan. Met een 10 tot 20 millimeter verlaagde carrosserie kleeft de Quattroporte nog iets beter aan de weg. Door aanpassingen aan het motormanagement weet Novitec bovendien 413 pk en 468 Nm uit de V8 te peuteren, 13 pk en 17 Nm meer dan de fabrieksversie.