Italië lijkt in de ban van de Fiat 500. Op Sicilië trof een collega deze trailer met 500’s – en die roept nogal wat vragen op.

Italië lijkt in de ban van de Fiat 500. Op Sicilië trof een collega deze trailer met 500’s – en die roept nogal wat vragen op.
 
De eerste Fiats 500 nieuwe stijl rijden inmiddels rond. In Italië is het autootje terug van nooit weggeweest. Hermen Ratterman kwam tijdens zijn vakantie langs de route van de Targa Florio in Cerda op Sicilië deze trailer met ingepakte Fiats 500. Da’s niet bijzonder omdat auto’s altijd op een dergelijke manier worden verpakt als ze vers uit de fabriek komen.
Opmerkelijk is dat één van de vijfhonderdjes is voorzien van dikkere wieltjes met rode remklauwen. Zouden we hier te maken hebben met de Abarth-uitvoeringen? Wie de foto’s van de nieuwe Grande Punto Abarth er bij haalt, kan niet ontkennen dat er gelijkenis is tussen het schoeisel van beide auto’s. Wellicht is de voorserieproductie van de 500 Abarth dus al begonnen. Voor de officiële presentatie van het snelle model moeten we nog wachten tot de Tokyo Motor Show in oktober. Dan weten we zeker wat Hermen hier heeft gespot.