In februari berichtten we al over de komst van de Brabus-versie van de Smart fortwo en nu zijn ook de prijzen bekend.

In februari berichtten we al over de komst van de Brabus-versie van de Smart fortwo en nu zijn ook de prijzen bekend.
 
De goedkoopste, of beter gezegd, minst dure uitvoering kost €20.700 en voor €4.100 méér heb je de Xclusive variant. Indien je open wilt genieten van het uitlaatgebrul van de centraal gepositioneerde uitlaatjes die Brabus monteert, dan ben je €24.390 kwijt. Ook bij de cabrio betaal je €4.100 extra voor de luxere Xclusive.
Ten opzichte van de vorige fortwo Brabus heeft de huidige versie maar liefst 30 procent meer vermogen, zodat de driecilinder turbo nu 98pk levert. Ter vergelijking: de sterkste ‘normale’ fortwo levert tegenwoordig 84pk. Die veertien pk extra maken een (afgeregelde) topsnelheid van 155 km/u en een sprint van nul naar honderd in 9.9 seconden mogelijk. Op het eerste gezicht geen heel schokkende waarden (zeker niet in vergelijking met de andere ‘Brabussen’) maar in een Smart voelt alles waarschijnlijk twee keer zo snel aan.
Nog even de uitrusting. De fortwo Brabus is aan de buitenkant te herkennen aan speciale lichtmetalen velgen (16” voor en 17” achter), bredere wielkasten en de eerder genoemde sportieve uitlaat. Bovendien ligt het wagentje tien millimeter dichter bij de grond. Binnenin zijn er sportpedalen, speciale Brabus-instrumenten en een met leer bekleed driespaaks stuur mét stuurschakeling.
De Xclusive uitvoering voegt daar onder andere een dikkere voorspoiler aan toe, zijskirts, leren stoelen en nog wat ander grut.
Wil je een Brabus, maar niet meteen als zeer milieu-onbewust te boek staan (want dat wil natuurlijk niemand meer tegenwoordig) dan kun je met een gerust hart de fortwo Brabus aanschaffen, want met een gemiddeld brandstofverbruik van 5,2 liter per 100 km is-ie één van de zuinigste auto’s in z’n klasse.