De Range Rover is een grote, maar toch vrij beschaafde auto. Voor de wat extravertere types heeft de Duitse Range Rover-specialist Arden nu een aantal smakelijke opties klaarliggen.

De Range Rover is een grote, maar toch vrij beschaafde auto. Voor de wat extravertere types heeft de Duitse Range Rover-specialist Arden nu een aantal smakelijke opties klaarliggen.
 
De foto’s maken duidelijk dat Arden alle beschaving overboord heeft gegooid en de Range Rover tot een aandachtstrekker eerste klas heeft gemaakt. Chromen sideskirts, grote lichtmetalen wielen en een performance uitlaatsysteem met vier pijpen… De Duitsers hebben de Range Rover omgetoverd tot een auto die zo een rapvideo in kan rollen.
Toch vinden we het echte nieuws onder de motorkap. Arden weet namelijk 40 pk extra aan de 3,6-liter V8 turbodiesel van de TDV8 te onttrekken, waardoor het vermogen op 315 pk komt. Het maximum koppel stijgt naar 700 Nm. De krachtinjectie heeft uiteraard een positief effect op de prestaties: de topsnelheid stijgt naar 225 kilometer per uur, waar bij Range Rover de koek al op is bij 209 kilometer per uur. De Range Rover Sport schopt het na Ardens krachtkuur zelfs tot 230 kilometer per uur.
Arden meldt dat het met aanpassingen aan het motormanagement er ook voor kan zorgen dat juist het verbruik van de Range Rover TDV8 daalt. Het beste nieuws komt nog: de motoraanpassingen zijn ook los te bestellen.