De resultaten van het AutoBild Qualitätsreport 2007 zijn bekend. Grote winnaars zijn de Japanse merken.

De resultaten van het AutoBild Qualitätsreport 2007 zijn bekend. Grote winnaars zijn de Japanse merken.
 
De resultaten van het onderzoek zijn in AutoBild 23 te vinden. Net als vorig jaar voert Mazda het klassement aan. De rest van de top 3 wordt gevormd door Toyota en Honda. Onderaan de ranglijst vinden we de Franse en Italiaanse merken: Peugeot, Fiat, Renault en Alfa Romeo.
Uit het onderzoek komen enkele opvallende zaken naar voren. Zo eindigen Ford en Kia opvallend laag met respectievelijk een 19e en 20e plek. Chevrolet doet het juist heel goed met een zesde plaats. Bovendien zijn er in 2006 meer terugroepacties geweest dan ooit: in Duitsland waren het er maar liefst 167.
Als u een auto heeft met het bouwjaar 2005 of 2006 kunt u kunt nog steeds meedoen met onze Tevredenheids Trofee. Auto’s met al enige ervaring, en voor het grootste deel nog in onderhoud bij de eigen dealerorganisatie. Dit zijn de auto’s die veelal nu nog nieuw te koop zijn, en waarvan een groot deel binnen afzienbare tijd als occasion op de markt zal komen. De onderzoeksresultaten kunnen zowel u als anderen tot nut zijn voor het bepalen van de volgende auto.
 
Klik op deze link om mee te doen