Voor het nieuwe modeljaar heeft Land Rover de Range Rover verder fijngeslepen.

Voor het nieuwe modeljaar heeft Land Rover de Range Rover verder fijngeslepen.
 
De Range Rover doet het goed. Dat is te danken aan de nieuwe V8 dieselmotor. De verkopen liggen zelfs 19 procent voor op vorig jaar. “Veel mensen die nu in een benzine V8 rijden kiezen voor de V8 diesel. Die is wat geraffineerder en zorgt bovendien voor een brandstofbesparing van 32 procent.,” aldus een woordvoerder van het merk.
De wijzigingen voor het nieuwe modeljaar beperken zich tot de toevoeging van een airco met vier klimaatzones zodat de achterpassagiers voortaan ook hun eigen temperatuur kunnen kiezen. De ramen zijn van een speciaal glas dat hitte buiten houdt. Dat is handig als de auto lange tijd in de zon staat geparkeerd. Ook is er een automatische licht- en regensensor.
De armsteun achterin is van een nieuw type dat meer bergruimte heeft. Voortaan zijn er zeven soorten houtfineer waaruit kan worden gekozen voor de aankleding van het interieur. Andere nieuwigheden zijn gewijzigde treeplanken, en er is een nieuwe interieurkleur en twee nieuwe exterieurkleuren. Tot slot zijn er nieuwe 20 inch wielen.