Volkswagen geeft beelden vrij van de laatste tests met de Tiguan in Namibië. Bovendien weten we nu ook meer over de techniek van de compacte SUV die nog eind dit jaar in de showroom staat.

Volkswagen geeft beelden vrij van de laatste tests met de Tiguan in Namibië. Bovendien weten we nu ook meer over de techniek van de compacte SUV die nog eind dit jaar in de showroom staat.
 
Hoe de Tiguan er uit ziet is natuurlijk al bekend. De concept car die we in november vorig jaar in Los Angeles konden bewonderen zal op details gewijzigd zijn. Om er nog wat spanning in te houden, rijden in Namibië nog gecamoufleerde exemplaren rond, en zo zijn de Volkswagen-logo´s weggelaten. Maar het merk geeft wel zelf deze beelden vrij. Net als de zeer gedetailleerde info. Zo meldt Volkswagen dat de Tiguan leverbaar wordt in drie uitvoeringen. De Trend & Fun-versie beschikt net als de Sport & Style over een neus met een aanloophoek van 18 graden, voor de SUV-rijder die zijn Tiguan af en toe op een hoop grond wil parkeren is er de Track & Field met een aanrijdhoek van 28 graden. Verder krijgt de Tiguan elektronische hulpmiddelen voor het rijden in terrein. Met een knop kun je de ’Offroad Mode’ inschakelen, waarbij de elektronica onder meer het 4Motion 4WD aanstuurt en aanpast aan de verschillende omstandigheden. Deze techniek is alleen verkrijgbaar op de Track & Field.
 
Alle motoren van de Tiguan beschikken over een turbo. De instapper krijgt een 150 pk sterke TSI-motor, verder komen van dezelfde krachtbron, een inhoud geeft VW nog niet op, een 170 pk en een 200 pk sterke versie. Waarschijnlijk gaat het om de 1.4. Dan zijn er ook nog twee 2.0 TDI’s met 140 en 170 pk. Er komt ook een Tiguan met alleen voorwielaandrijving. Volkswagen introduceert op de Tiguan een nieuwe, elektomechanische stuurbekrachtiging.  Verder staat elke versie minimaal op 16 inch wielen met banden in de maat 265/65, de Sport & Style verlaat de fabriek op 17 inch met 235/55-banden en er worden ook 18 inch wielen leverbaar. Volkswagen rept ook nog over een nieuw radio- met navigatiesysteem en ook het Park Assist zal op de Tiguan leverbaar worden. Deze parkeerhulp die het sturen van de bestuurder overneemt bij inparkeren is ook op de Touran leverbaar. En nu is het wachten op de eerste ongecamoufleerde beelden van de Tiguan. Die staat in september op de IAA in Frankfurt en zal niet voor november bij de Nederlandse VW-dealers staan.