Bij BMW is eindelijk de kogel door de kerk: er is groen licht voor een ruimtevariant van de 3-serie. Dat meldt de Amerikaanse autopers.

Bij BMW is eindelijk de kogel door de kerk: er is groen licht voor een ruimtevariant van de 3-serie. Dat meldt de Amerikaanse autopers.
 
Bij BMW wordt al jaren gesproken over een ruimteversie van de 3-serie. Eindelijk zijn de plannen er door. Voor 2010 staat een crossover op de planning die onder meer concurreert met de Mercedes-Benz B-klasse maar ook met de Honda CR-V en bijvoorbeeld de Toyota RAV4.
Naar verluidt gaat de ruimtevariant van de 3-serie F3 heten en heeft hij vijf zitplaatsen. Een concurrent voor de Mercedes-Benz R-klasse is bij BMW van tafel geveegd. De Mercedes voldoet immers niet aan de verkoopverwachtingen. De F3 wordt geen mpv in de klassieke zin van het woord. Hij biedt de hoge zitpositie van een SUV en combineert dat met het gebruiksgemak van een stationwagen.
BMW zet het nieuwe model op een gemodificeerd platform van de 3-serie en ook wordt rijkelijk gebruikgemaakt van onderdelen van de komende generatie X3 die voor 2009 op de kalender staat. Ook het motorenaanbod is grotendeels gelijk aan dat van de X3 en ook de 3,0-liter 306 pk sterke twinturbo uit de 335i maakt zijn opwachting.
De productie van de nieuwe X3 wordt verplaatst naar de Amerikaanse fabriek in Spartanburg. Dat betekent dat Magna Steyr uit Oostenrijk de F3 gaat produceren – daar rolt nu de X3 van de band.