Er gingen op het internet al veel geruchten, en nu heeft Seat zelf ook aangekondigd dat het met een nieuwe middenklasser komt, die als sedan en stationwagon leverbaar wordt.

Er gingen op het internet al veel geruchten, en nu heeft Seat zelf ook aangekondigd dat het met een nieuwe middenklasser komt, die als sedan en stationwagon leverbaar wordt.
 
Erich Schmitt, de hoogste baas van Seat, heeft het nieuws op een persconferentie bekend gemaakt. De nieuwe middenklasser, die in het D-segment gaat opereren, komt in 2009 als sedan en als stationwagon en zal in de fabriek in Martorell worden gefabriceerd. Een naam is nog niet vrijgegeven. Speculaties dat de nieuwe sedan Bolero zou gaan heten, werden eerder deze week nog door Seat tegengesproken. Seat kan een model in het D-segment goed gebruiken. Het merk had gehoopt dat het met de Toledo had kunnen opboksen tegen het segment dat gedomineerd wordt door auto’s als de Passat, Mondeo of Volvo S40/V50 maar de verkopen van dat model vallen erg tegen. Het ziet er nu naar uit dat de vorige Toledo eindelijk een waardig opvolger krijgt.