Mazda heeft de prijzen van de CX-7 bekendgemaakt. De SUV was al een tijdje leverbaar in de Verenigde Staten, maar heeft nu definitief de oversteek naar Nederland gemaakt.

Mazda heeft de prijzen van de CX-7 bekendgemaakt. De SUV was al een tijdje leverbaar in de Verenigde Staten, maar heeft nu definitief de oversteek naar Nederland gemaakt.
 
De goedkoopste versie is de Touring, die voor 42.995 euro de dealer verlaat. De uitrusting van deze versie zit al uitgebreid in de toebehoren, onder meer 18 inch lichtmetalen wielen, een radio/ cd-speler met MP3-mogelijkheid en 12 volts-aansluitingen in het dashboard en in de console. Het topmodel, de Executieve, heeft standaard lederen bekleding, een Bose-audiosysteem met een 240 Watt versterker en onder meer xenon verlichting en een regensensor op de ruitenwissers. Die versie kost 47.495 euro.
De CX-7 is alleen leverbaar met de 2,3-liter turbomotor met 258 pk. Die is al bekend uit de 3 en 6 MPS. De krachtbron heeft een maximaal koppel van 380 Nm. De SUV kan er 210 km/u mee en de sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 7,9 seconden. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Standaard is deze SUV voorzien van vierwielaandrijving.
Om de Mazda CX-7 geschikt te maken voor de Europese markt, zijn enkele wijzigingen aan het uiterlijk doorgevoerd. Zo zijn er nieuwe bumpers, mistlampen aan de achterzijde, anders gevormde mistlampen in de voorbumper en richtingaanwijzers in de zijspiegels. De nieuwe Mazda is 4,68 meter lang, 1,87 meter breed en 1,65 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,75 meter.
Met de achterbank rechtop, heeft de vijfzits CX-7 een laadvloer met een lengte van een meter – goed voor het herbergen van drie golftassen. Wanneer de zittingen worden neergeklapt, is de lengte 1,76 meter. Mazda meldt verder dat in de centrale console nog een opbergruimte is van 5,4 liter.