De bekende fotograaf Mario Testino heeft een speciale versie van de Mini gemaakt. De door de Italiaan aangeklede Mini vestigt de aandacht op de vijftiende editie van Life Ball, het grootste Aids-evenement van Europa.

De bekende fotograaf Mario Testino heeft een speciale versie van de Mini gemaakt. De door de Italiaan aangeklede Mini vestigt de aandacht op de vijftiende editie van Life Ball, het grootste Aids-benefietevenement van Europa.
 
Testino vond het project een grote uitdaging: ‘Het is voor het eerst dat ik een auto heb aangepakt en het is speciaal omdat je de gelegenheid hebt om driedimensionaal te werken. Ik heb groot respect voor de mensen die actief zijn voor Life Ball en het was daarom een eer om deze auto te mogen decoreren. Daarnaast ben ik een aantal jaar geleden door deze verschrikkelijke ziekte een vriend kwijtgeraakt.’
Vooral de motorkap en het dak vallen op met een motief van vuurwerk tegen een donkere sterrenhemel. De chromen radiator en de deurgrepen hebben een matzwarte afwerking gekregen. Bovendien krijgt de auto speciale lichtmetalen wielen mee, eveneens matzwart. Speciale Testino-badges maken de Life Ball Mini af.
Mario Testino toont zijn Mini zelf bij de opening van het Life Ball-evenement. Tussen 31 mei en 10 juni wordt de auto via Ebay geveild. De opbrengst komt uiteraard ten goede aan Life Ball.