In de zomer arriveert de geheel nieuwe Daihatsu Cuore bij de dealers maar de importeur heeft aangekondigd dat daarnaast het huidige model voorlopig als driedeurs leverbaar blijft.

In de zomer arriveert de geheel nieuwe Daihatsu Cuore bij de dealers maar de importeur heeft aangekondigd dat daarnaast het huidige model voorlopig als driedeurs leverbaar blijft.

De nieuwe Cuore, die in maart op de Salon van Genève debuteerde, komt eerst alleen als vijfdeurs. Met zijn lengte van 3,46 meter is hij vijf centimeter langer dan het huidige model, die er als drie- en vijfdeurs is. Bovendien levert de 1.0 driecilinder met 70 pk meer vermogen, het torretje komt in de huidige Cuore tot 58 pk. Omdat de driedeursversie van de nieuwe Cuore nog tot begin 2008 op zich laat wachten, houdt Daihatsu de driedeurs van het huidige model voorlopig in het gamma. Vanaf september is de auto als Cuore 100th Anniversary Edition leverbaar voor 7.999 euro. De naam verwijst naar het 100-jarig bestaan van Daihatsu. De prijzen van de nieuwe zijn nog niet bekend, maar die zullen naar verwachting een stuk hoger liggen.