AMSTERDAM – Toyota heeft de Europese ‘Auto van het Jaar 2000’ naar de plastische chirurg gestuurd. Het resultaat is dit jaar op de AutoRAI 2003 te zien. Eind februari staat het model bij de dealer.

Het Japanse bedrijf wil er met de vernieuwingen voor zorgen dat de Yaris beter aansluit op het familiegezicht van de nieuwe modelgeneraties. Dat heeft onder meer geresulteerd in nieuwe koplampunits en een nieuw ontworpen grille en voorbumper. Het interieur is door Toyota voorzien van nieuwe materialen en een donkere kleurstelling. Daarnaast heeft het bedrijf het dashboard uitgerust met een verbeterd ventilatiepaneel. Het stuurwiel heeft er een verchroomd Toyota logo bij gekregen.

De nieuwe Yaris is de allereerste Toyota die leverbaar wordt met de Multi Mode Transmission (MMT). Dit biedt de bestuurder de mogelijkheid volledig automatisch te schakelen of op sequentiële wijze. Het systeem is uitsluitend leverbaar op de Yaris met de 1.0 VVT-i benzinemotor De meerprijs van het bedraagt 650 euro. Voor de nieuwe Yaris moet minimaal 11.890 euro worden neergeteld.