Toyota heeft de Verso aan een lichte facelift onderworpen. De belangrijkste wijzigingen zijn een nieuw front en de beschikbaarheid van de 2,2-liter D-4D dieselmotor.

Toyota heeft de Verso aan een lichte facelift onderworpen. De belangrijkste wijzigingen zijn een nieuw front en de beschikbaarheid van de 2,2-liter D-4D dieselmotor.
 
Voor de facelift is Toyota trouw gebleven aan de eigen ‘Vibrant Clarity’ ontwerpstijl. Een nieuwe verticale lijn verbindt de bovenzijde van de grille met de bumper, waardoor de bumper en motorkap meer bij elkaar worden betrokken.
De nieuwe bumper is ook wat forser en doet de lengte van de Verso toenemen met 10 mm, waardoor de MPV nu 4,37 meter lang is. Toyota wil de Verso een iets sportiever imago geven, wat blijkt uit verschillende details, zoals het ‘gaas’ in de nieuwe grille en de vorm van de richtingaanwijzers.
Bij de topversie, de 177 pk sterke Clean Power diesel, is de inleg van de koplampunits voorzien van een donkere afwerking om het sportieve aanzien nog eens te onderstrepen. Hetzelfde geldt bij deze uitvoering voor de achterlichten.
De voor de Verso nieuwe 2,2-liter D-4D diesel heeft 136 pk. Deze komt in het gamma onder de 177 pk sterke Clean Power dieselmotor. Het maximum koppel van de 2.2 D-4D ligt op 310 Nm.
Er zijn vijf uitvoeringen: de Basis, de Terra, de Sol, de Luna en de Executive, die aan specifieke designelementen zijn te herkennen. Voor de Luna zijn nieuwe 16” lichtmetalen wielen ontwikkeld en de 2.2 D-4D Clean Power diesel uitvoeringen worden voortaan voorzien van speciale 17 inch lichtmetalen wielen.
Toyota heeft meteen ook de prijzen bekendgemaakt. De basisversie, de vijfpersoons 1.6 VVT-i, kost 22.650 euro. De nieuwe 2.2 D-4D is beschikbaar vanaf 28.100 euro. Het topmodel, de zevenzits 2.2 D-4D D-CAT Clean Power Executieve, kost 35.700 euro.