Er gaan al lange tijd geruchten over de komst van een budget-Toyota, maar nu lijkt er dan definitief schot te komen in de zaak. Toyota wil de kleine auto namelijk op de IAA in Frankfurt presenteren.

Er gaan al lange tijd geruchten over de komst van een budget-Toyota, maar nu lijkt er dan definitief schot te komen in de zaak. Toyota wil de kleine auto namelijk op de IAA in Frankfurt presenteren.
 
Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Automotive News. De auto heeft de vernieuwde Smart ForTwo als belangrijkste concurrent. De kleine Toyota wordt nog onder de Aygo in het Toyota-gamma opgenomen en gaat lijken op de Endo concept-car.
Toyota presenteerde de Endo in 2005 op de IAA in Frankfurt. Toen werd de concept nog beschreven als een auto die de ontwerpfilosofie voor de toekomst weergeeft. “We zijn een weg ingeslagen naar frissere en levendiger modellen voor nu en in de toekomst,” aldus de ontwerpafdeling van Toyota destijds. Nu blijkt de Endo dus meer dan een gewone concept te zijn. De auto is de afgelopen tijd meerdere keren betrapt tijdens een uitgebreid testprogramma dat het model momenteel ondergaat. Bij de ontwikkeling van de Toyota Endo heeft gebruiksgemak voor in de stad de boventoon gevoerd. Het heeft geresulteerd in een extreem korte (drie meter) maar brede en hoge (1,68 en 1,52 meter) auto. In combinatie met zijn lage gewicht maakt het van de Endo een zuinig voertuig. Het interieur in de Endo is flexibel. Er kan worden gekozen uit vier zitplaatsen; drie met een tafel of twee zitplaatsen en een riante bagageruimte. Het geavanceerde dashboard uit de concept-car zal in het productiemodel worden gebruikt. Of andere bijzondere elementen van de concept-car, zoals de verkleurende deurpanelen, serieproductie halen is nog niet bekend.