Voor de mensen die echt niet kunnen wachten op de 500, heeft Fiat een oplossing. Er komt een speciale, gelimiteerde editie van de kleine auto, die voor de officiële presentatie kan worden besteld.

Voor de mensen die echt niet kunnen wachten op de 500, heeft Fiat een oplossing. Er komt een speciale, gelimiteerde editie van de kleine auto, die voor de officiële presentatie op 4 juli al kan worden besteld.
 
De Opening Edition telt 500 exemplaren. Ze zijn tot en met 24 april te bestellen bij designhuis Cappellini. De koper kan daar een niet-bindend koopcontract tekenen. In een later stadium geeft Fiat hen informatie over de prijzen en specificaties. Als de koper dan nog steeds interesse voor deze speciale 500 heeft, kan hij of zij specificeren welke versie van de speciale editie de voorkeur heeft.
Er is keuze uit een lichtblauwe, door Cappellini aangeklede 500 of een parelwitte variant van de nieuwe compacte Fiat. De motorisering verschilt niet met de standaard-500: een 1,2-liter viercilinder met 69 pk of een 100 pk sterke 1,4-liter.