Ferrari toont in september op de IAA in Frankfurt de Challenge Stradale-versie van de F430, die de strijd aangaat met de Porsche 911 GT3 RS.

Ferrari toont in september op de IAA in Frankfurt de Challenge Stradale-versie van de F430, die de strijd aangaat met de Porsche 911 GT3 RS.
 
Net als van de 360 brengt Ferrari ook van de F430 een lichtere versie, die dicht bij de race F430 staat. Ook de nieuwe straatracer zal weer Challenge Stradale heten, al werd de komst nog niet officieel bevestigd in het gesprek dat AutoWeek vandaag had tijdens de Ferrari Relay die Nederland aandeed. Details zijn er nog niet gegeven maar naar alle waarschijnlijkheid is de F430 Challenge Stradale door het gebruik van materialen als koolstof en door het weglaten van verschillende zaken een stuk lichter dan de gewone F430. Speciale kuipstoelen en keramische remschijven drukken het gewicht eveneens. Eerder berichtten we al dat het vermogen van de 4.3 V8 waarschijnlijk toeneemt van 490 tot 525 pk en dat de Challenge Stradale 100 kilo lichter zal zijn, maar dat kon Ferrari Western Europe nog niet bevestigen. Zijn directe concurrent, de Porsche 911 GT3 RS weegt 1.375 kilo en heeft 415 pk. 
 
Vandaag trok een stoet van 90 Ferrari’s vanuit Hilversum en Enschede naar Paleis Soestdijk. Met de stoet Ferrari’s wordt het zestigjarig bestaan van het merk gevierd. In tachtig dagen worden het Midden Oosten, Singapore, Maleisië, Hong Kong, China, Thailand, Indonesië, Taiwan, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Spanje en Frankrijk doorkruist.