Hoewel de Fiat Linea momenteel op de AMI autoshow in Leipzig staat en de sedan al in de zomer bij de Duitse dealers arriveert, kijkt Fiat Auto Nederland nog even de kat uit de boom.

Hoewel de Fiat Linea momenteel op de AMI in Leipzig staat en de sedan al in de zomer bij de Duitse dealers arriveert, kijkt Fiat Auto Nederland nog even de kat uit de boom.

Of de compacte sedan van Fiat naar Nederland komt, is nog niet zeker. Een woordvoerder van importeur Fiat Auto Nederland vertelde ons dat hij in elk geval niet dit jaar in het gamma wordt opgenomen: "We concentreren ons nu op de Bravo en in het najaar op de nieuwe 500." Wel gaat de importeur onderzoeken of er markt is voor de compacte sedan, waarmee Fiat in andere Europese landen in het C-segment actief is. De Linea meet 4,56 meter tussen voor- en achterbumper, is 1,73 meter breed, 1,50 meter hoog en heeft net als de Bravo een wielbasis van 2,60 meter. Met die nieuwe hatchback deelt de Linea ook de motoren. Wat de forse achterkant van de Linea al doet vermoeden, gaat er een flinke bagageruimte schuil onder de achterklep, maar liefst 500 meter.