De AMG-modellen lijken toch weinig te wensen over te laten voor de pk-hongerige Mercedes-rijders. Maar daar denken ze bij de huistuner van Mercedes-Benz toch anders over, want er is nu een speciale versie van de CLK 63 AMG: de Black Series.

De AMG-modellen lijken toch weinig te wensen over te laten voor de pk-hongerige Mercedes-rijders. Maar daar denken ze bij de huistuner van Mercedes-Benz toch anders over, want er is nu een speciale versie van de CLK 63 AMG: de Black Series.
 
De Black Series is nog een tandje heftiger dan de al niet kinderachtige CLK 63 AMG. De aanpassingen blijven dan ook niet beperkt tot wat extra leder en een typeplaatje: de dikke 6,2-liter V8 is ook aangepakt. Het vermogen is hierdoor gestegen naar 500 pk en het koppel naar 631 Nm.
Dit heeft natuurlijk een gunstig effect op de prestaties: de sprint van 0 tot 100 kilometer per uur kost nu nog maar 4,1 seconden en de topsnelheid is ditmaal niet begrensd op 250 maar op 300 kilometer per uur.
Het interieur van de Black Series bevat veel racy elementen van leder, koolstofvezel, aluminium en alcantara. Al deze exclusiviteit heeft zijn prijs, want de auto zal ongeveer 200.000 euro gaan kosten. Dat is bijna 70.000 euro meer dan de gewone CLK 63 AMG.