Gisteren was er de nieuwe Jeep Grand Cherokee en vandaag treedt zijn kleine broertje, de Cherokee, voor het voetlicht. De auto is voor het eerst te zien op de New York International Auto Show, die vandaag zijn deuren voor de pers opent.

Gisteren was er de nieuwe Jeep Grand Cherokee en vandaag treedt zijn kleine broertje, de Cherokee, voor het voetlicht. De auto is voor het eerst te zien op de New York International Auto Show, die vandaag zijn deuren voor de pers opent.
 
Op motorisch vlak verandert er niets voor de Cherokee, die in de Verenigde Staten Liberty heet. Onder de kap vinden we dus ook bij de nieuwe generatie een 3,7-liter V6 met 210 pk. Wel claimt Jeep dat het verbruik net iets lager ligt dan bij het vorige model.
Belangrijker zijn aanpassingen aan het onderstel, die er voor moeten zorgen dat de auto een betere wegligging krijgt. De koper kan kiezen uit permanente Selec-Trac II- of semi-permanente Command-Trac vierwielaandrijving.
Jeep is trots op het zogenoemde ‘Sky-slider’ dak dat zowel naar voren als naar achteren geopend kan worden. Hiermee wil het merk een ervaring bieden die gelijk is aan die van de ‘oer-Jeep’, de Wrangler.
Wanneer de nieuwe Cherokee voet op Nederlandse bodem zet, is nog niet bekend.