Chevrolet toonde vorige week de Trax, de eerste in een serie van drie compacte concepts. Nu heeft die gezelschap gekregen van de twee andere studiemodellen. Allereerst is er de sportieve Beat.

Chevrolet toonde vorige week de Trax, de eerste in een serie van drie compacte concepts. Nu heeft die gezelschap gekregen van de twee andere studiemodellen. Allereerst is er de sportieve Beat.
 
De groene Beat is de sportiefste van de drie. Daarom is er een krachtiger motor in het vooronder gelepeld, een 1,2-liter turbomotor, gekoppeld aan een automatische transmissie. Chevrolet bestempelt de Beat als een echte ‘tuners car’, want de motor is makkelijk op te voeren. Zodoende is het autootje ideaal om te customizen, aldus de fabrikant.
De kleur groen is ook nadrukkelijk aanwezig in het interieur, dat is aangekleed met een navigatiesysteem en een hoogwaardige geluidsinstallatie. Denk hier de futuristische elementen weg en je kijkt naar een interieur dat zo voor de opvolger van de Chevrolet Matiz kan worden gebruikt.
Alledrie de concepten zijn ontworpen door de General Motors design studio in Incheon, Zuid Korea. Via een speciale website (www.vote4chevrolet.com) kan iedereen zijn favoriet aangeven en na het tellen van de stemmen gaat de winnaar in productie. Alledrie de concepts zijn zogenoemde ‘world cars’, dus het is waarschijnlijk dat de uitkomst van de ‘verkiezingen’ ook het Nederlandse straatbeeld bepaalt.