BMW trekt op Auto Show Shanghai, een autotentoonstelling die van 20 tot en met 28 april gehouden wordt, het doek van de BMW Z9 Concept. Deze kan als de voorbode gezien worden voor de echte BMW Z9.

BMW trekt op Auto Show Shanghai, een autotentoonstelling die van 20 tot en met 28 april gehouden wordt, het doek van de BMW Z9 Concept. Deze is een voorbode voor de echte BMW Z9.
 
Dat meldt een doorgaans betrouwbare bron uit de Amerikaanse media. Als de berichten kloppen, dan is dit een opvallende zet van BMW. Het merk onthult belangrijke conceptcars immers altijd op een grote Europese of Amerikaanse autoshow. Een teken dat de Duitsers de snel groeiende Chinese markt steeds serieuzer nemen.
De BMW Z9 kan als een opvolger worden gezien van de exclusieve BMW Z8, die van 2000 tot 2003 op het programma stond. De Z9 krijgt een stalen cabriodak en naar alle waarschijnlijkheid de 5,0-liter V10 onder de kap die we ook al uit de BMW M5 en M6 kennen. In 2009 komt de definitieve productieversie van de auto op de markt.
In 1999 toonde BMW ook al een Z9 Concept. Die was de voorbode van de 6-serie.