Bij de presentatie van Fiat tijdens het Automotive News Europe Congress in Amsterdam, maakte het merk gisteren bekend dat het met een tweecilinder turbo benzinemotor komt.

Bij de presentatie van Fiat tijdens het Automotive News Europe Congress in Amsterdam, maakte het merk gisteren bekend dat het met een tweecilinder turbo benzinemotor komt.

Het congress stond in het teken van de alternatieve aandrijflijn, terugdringing van CO2 was het thema van de dag. Fiat gelooft absoluut nog in de verbrandingsmotor en komt in 2009 met een superschone benzinemotor. Het blok telt twee cilinders van elk 450 cc, heeft elektronische klepregeling, directe inspuiting en een turbo. Uit 900 cc haalt de krachtbron 105 pk en 155 Nm, en de motor is ook nog eens 20 procent zuiniger dan de benzinemotor die we nu kennen. En de uitstoot van koolstofdioxide loopt eveneens met 20 procent terug. De nieuwe tweecilinder zal zijn debuut maken in het A-segment, de nieuwe 500 en de Panda zullen er in 2009 als eerste van profiteren. Binnenkort kunt u in AutoWeek meer lezen over Fiats nieuwe motorentechniek.