AMSTERDAM – In maart bij de dealer maar in februari al op de RAI: de nieuwe Evanda van Daewoo. De opvolger van de Leganza is in vergelijking met zijn voorganger vooral gegroeid. Meer beenruimte dus.

De in de lengte met tien centimeter en in de breedte met drie centimeter gegroeide Evanda heeft als stijlkenmerken de breed opbollende wielkasten, de flanklijn en de zwarte raamomlijsting van de zijramen. Ook de koplampunits, de grille en de vouwen in de motorkap vallen op. Onder motorkap zit nog steeds de 2-liter 16V. Deze is wel aangepast aan de nieuwe milieueisen waardoor de krachtbron met 131 pk iets achterblijft ten opzichte van de aandrijving van de Leganza. Daarnaast heeft het Koreaanse bedrijf het onderstel flink onder handen genomen.

Voor degenen die nog wat extra luxe willen komt Daewoo met de CDX. Dit topmodel beschikt standaard over een achtvoudig elektrisch verstelbare lederen en verwarmbare bestuurdersstoel en RDS radio met 5 CD-wisselaar. Ook een automatische klimaatregeling met combinatiefilter ontbreekt niet. Voor de SX moet 21.995 euro worden neergeteld, terwijl de CDX voor 25.495 euro van eigenaar verwisselt.