In februari zijn ruim 41.000 auto’s op kenteken gezet, een ongekend goede score voor de tweede maand van het jaar. De winst ten opzichte van vorig jaar bedraagt over de eerste twee maanden gerekend 1,9%.

In februari zijn ruim 41.000 auto’s op kenteken gezet, een ongekend goede score voor de tweede maand van het jaar. De winst ten opzichte van vorig jaar bedraagt over de eerste twee maanden gerekend 1,9%.
 
Het is eigenlijk nog iets vroeg om al over nieuwe trends te beginnen, maar voorlopig lijkt Volkswagen weer stevig aan kop te gaan. Opmerkelijk is de ongekende tweede positie voor het Japanse Toyota. Bij de modellen valt de opkomst van de kleine auto op. In de top 10 staan compacte auto’s waarvan twee van Toyota (Aygo en Yaris). De nieuwe Opel Corsa gaat zelfs riant aan de leiding. Bij de merken doen naast Toyota vooral Fiat, Skoda, Daihatsu en Alfa Romeo het veel beter dan vorig jaar. Tot de verliezen behoren voorlopig Volkswagen, Renault, Mazda en Nissan. Nieuwkomer Dodge wist al 288 auto’s te verkopen in 2007. Lada gaat dankzij de Kalina van 8 naar 28 auto’s. Een ander opmerkelijk feit is dat Kia voor het eerst Zuid-Koreaanse collega Hyundai weet te overtreffen.