Ook het Chinese Brilliance is actief op de autobeurs in Genève. Daar kondigen ze grote plannen aan.

Ook het Chinese Brilliance is actief op de autobeurs in Genève. Daar kondigen ze grote plannen aan.
 
Op de Autosalon van Genève laat Brilliance drie auto’s zien. De eerste is de BS6, waarvan over een paar weken de levering van start gaat. Inmiddels heeft het in Duitsland gevestigde HSO Motors importeurs gevonden in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, België, Luxemburg en Nederland. In Scandinavië, Italië, Spanje en Portugal wordt nog naar vertegenwoordigers gezocht. Aan het einde van het jaar moeten in Europa 150 vertegenwoordigers van het merk zijn. In Nederland is Cardoen in Roosendaal de dealer van Brilliance. Dit van huis uit Belgische bedrijf heeft beloofd het aantal filialen binnenkort uit te breiden.
De volgende stap van Brilliance in Europa is de BS4. Een model dat een slag kleiner is dan de BS6. Die wordt in de zomer in Duitsland verwacht en de het najaar van 2007 volgt levering de rest van de Europese landen. Dit jaar wil HSO 15.000 auto’s aan de man brengen. In 2008 moeten dat er 25.000 zijn; mede dankzij de BS4, die dan ook met een dieselmotor leverbaar wordt.
De derde auto die op de beurs in Zwitserland staat is de BC3. Dat is een coupé die voorlopig nog een studiemodel is. Aan het einde van het jaar start de productie van dit model. Wat dan de plannen voor Europa zijn, is nog niet duidelijk. In elk geval wil Brilliance het programma nog uitbreiden met een kleine BS2 en een SUV. ”In 2010 of 2011 willen we 75.000 auto’s verkopen in Europa,” aldus Hans-Ulrich Sachs.
“We brengen Brilliance in Europa voor een gunstige prijs op de markt, maar we willen geen prijsbreker zijn,” vervolgt hij. “We zijn tien tot vijftien procent goedkoper dan een vergelijkbare Koreaanse auto. In China is Brilliance een premiummerk en geen product waarbij alles is gericht op een lage prijs,” verklaart Sachs.