Aan de vooravond van de opening van de Autosalon van Genève hebben de 24 bladen van de AutoBild Group hun gezamenlijke favoriet bekendgemaakt. De Ford S-Max is de winnaar.

Aan de vooravond van de opening van de Autosalon van Genève hebben de 24 bladen van de AutoBild Group hun gezamenlijke favoriet bekendgemaakt. De Ford S-Max is de winnaar.
 
Voor de verkiezing van de Europese Auto-1 zijn in zes klassen drie auto’s genomineerd. Uit de klassewinnaars is vervolgens de algemene favoriet gekozen. In de compacte klasse, waarin de Opel Corsa, Skoda Roomster en Volvo C30 waren genomineerd is de Volvo als winnaar uit de bus gekomen. Die auto is eerder door de Nederlandse AutoWeek-lezers als hun favoriet uitgekozen.
In de hogere middenklasse hebben de Honda Legend, Lexus GS 450h en de Volvo S80 om de eer gestreden. Uiteindelijk gooide de Lexus de hoogste ogen. Vervolgens is er de SUV-categorie. Daarin waren de Audi A6 Allroad, BMW X5 en de Hyundai Santa Fe genomineerd. De X5 maakt uiteindelijk de meeste indruk in deze klasse. Bij de mpv’s ging de strijd tussen de Citroën C4 Picasso, de Ford S-Max en den Seat Altea XL. Hier gaat de S-Max er met de winst vandoor.
Bij de sportwagens en coupés zijn de Audi TT, BMW 3-serie Coupé en de Ferrari 599 GTB de genomineerden en is de BMW als winnaar uit de bus gekomen. Bij de roadsters en cabriolets maakten de Alfa Romeo Spider, Volkswagen Eos en de Lamborghini Gallardo Spyder de meeste indruk. Uiteindelijke rolde de Eos als klasse-overwinnaar uit de bus.
Uit de winnaars uit alle categorieën hebben de 24 hoofdredacteuren van de Europese AutoBild-bladen de algemene winnaar gekozen. Uit die verkiezing komt de S-Max als overwinnaar uit de bus met negen stemmen. De Lexus GS 450h is met zes stemmen de nummer twee en de BMW 3-serie Coupé volgt met vijf stemmen. De vierde plaats in de eindverkiezing is de BMW X5 en de Volvo C30 en de Volkswagen Eos delen met elk één stem de vijfde stek.