DOETINCHEM - Bij een vestiging van Elsevier in Doetinchem is donderdagochtend tussen de post een kleine hoeveelheid verdacht wit poeder aangetroffen. Het gebouw van de afdeling Automotive/Logistiek is ontruimd. De twaalf betrokken medewerkers zijn in een aparte ruimte ondergebracht. Daar wordt onderzocht of zij mogelijk zijn besmet met de antraxbacterie.

Dat heeft een woordvoerder van Elsevier Bedrijfsinformatie donderdag bekendgemaakt. Volgens hem waren er op het moment dat het poeder werd gevonden ongeveer 350 mensen in het gebouw. De ontruiming verliep zonder problemen. Naar verwachting kunnen de twaalf betrokken medewerkers na een grondige reiniging ook weer naar huis.

Omdat het bij het witte poeder om een kleine hoeveelheid ging, verwacht het onderzoeksinstituut ID-Lelystad niet eerder dan vrijdag uitsluitsel te kunnen geven over de mogelijke aanwezigheid van antrax, de bacterie die miltvuur veroorzaakt. Aanvankelijk was de verwachting dat dat donderdagavond zou lukken.

Tot het resultaat bekend is, blijft de Elsevier-vestiging in Doetinchem gesloten. Het bedrijf spreekt over een buitengewoon lastige situatie. Enkele tijdschriften moeten mogelijk in andere vestigingen worden voltooid.