JALALABAD - NOS-verslaggever Wouter Kurpershoek zal samen met zijn cameraman en producent Afghanistan verlaten. Dat heeft hij maandagavond laten weten.

De Journaalploeg maakte maandag deel uit van een konvooi dat op weg naar Kabul werd beschoten. Vier mensen uit dat konvooi werden gedood. Voor Kurpershoek is dat reden naar Pakistan terug te keren.

Of hij daar lang zal blijven weet de verslaggever nog niet. "We zijn zó door het oog van de naald gekropen, dat we in ieder geval hebben besloten hier weg te gaan."

"Je kunt wel denken dat je hier in Jalalabad nog prachtige verhalen kunt maken, maar na de dood van de collega's kan ik me daar psychisch niet toe zetten. Ook de andere mensen die in het konvooi zaten, hebben momenteel te maken met volstrekte willekeur. Meer mensen hebben overwogen te vertrekken."

Kurpershoek heeft wel een vermoeden wie het konvooi maandagochtend heeft beschoten. "Waarschijnlijk is het een groep rovers, gecombineerd met Talibanstrijders. Die Taliban zijn namelijk veelal de bergen ingevlucht."

/NIEUWSNOS-journalist bij schietpartij Afghanistan