DUBAI - De woordvoerder van het terreurnetwerk al-Qaeda heeft in een Arabische krant bevestigd, dat zijn groepering doorgaat met het voorbereiden van aanslagen op de Verenigde Staten. In de krant al-Hayat stelt Suleiman Abu Ghaith dat al-Qaeda opnieuw Amerikanen en joden wil treffen.

De krant heeft zijn informatie van een islamitische internetsite waarop Ghait kennelijk een artikel heeft laten plaatsen (alneda.com), maar die site was zondag niet toegankelijk.

Ghait is dezelfde persoon, die in april op een videoband namens al-Qaeda de verantwoordelijkheid opeiste voor de aanslagen op 11 september in de Verenigde Staten. In oktober is hem zijn Koeweitse nationaliteit afgenomen. Kort daarvoor was hij te zien op een video, terwijl hij naast Osama bin Laden zat.

Rahman Yasin

Eén van de meest gezochte terroristen ter wereld,
Abdul Rahman Yasin

Het interview is op 23 mei opgenomen in Irak. De 42-jarige Yasin staat, met Osama bin Laden, op de lijst met 22 meest gezochte terroristen. In het vraaggesprek zegt hij spijt te hebben van zijn aandeel in de aanslagen.

Enkele dagen na 11 september zou hij zijn opgepakt door de FBI. Hij zou toen hebben toegezegd met de Amerikaanse inlichtingendienst te willen samenwerken. Yasin zegt dat hij daarna op vrije voeten is gesteld.