DEN HAAG - Koningin Beatrix heeft mr. P. Donner aangewezen als informateur van het nieuwe kabinet. Dit heeft Donner na een gesprek met de vorstin vrijdag bekendgemaakt.

De koningin nam het besluit nadat zij nader had overlegd met vice-president H. Tjeenk Willink van de Raad van State. Met haar besluit volgt zij het advies van het merendeel van de fractievoorzitters, die hebben gepleit voor een informateur uit de kring van het CDA.

Donner is lid van de
Raad van State

Bedreigingen

Het kersverse Kamerlid van de Lijst Pim Fortuyn, Leon Geurts, trekt zich terug uit de politiek. Twee dagen na de verkiezingen is het hem door alle media-aandacht en bedreigingen aan het adres van collega's teveel geworden. Dat meldt het Limburgs Dagblad zaterdag.

De 46-jarige Geurts zegt verder in de krant dat hij zich ten onrechte heeft uitgegeven als doctorandus in de bedrijfseconomie. Ook zou hij niet, zoals op zijn cv stond, zijn afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Geurts stond in eerste instantie 27ste op de Lijst Fortuyn, maar steeg door de dood van Fortuyn een plaatsje. Daardoor kwam hij nog net in de Tweede Kamer, aangezien de LPF woensdag 26 zetels heeft behaald.

/NIEUWSBalkenende bespreekt wensen partijen met koninginLPF-voorzitter Langendam legt functie neer