HILVERSUM - De Lijst Pim Fortuyn (LPF) staat in de nieuwste peiling van het NIPO in opdracht van het tv-programma 2 Vandaag op zetels. Dat zijn er twee meer dan in de peiling van vorige week, die gehouden werd in het weekend voor de moord op Pim Fortuyn. Het CDA stijgt in dezelfde peiling eveneens met twee zetels naar 31 zetels en wordt daarmee de grootste partij.
2 Vandaag

Grote verliezer is de PvdA, die in de Tweede Kamer met 45 zetels de grootste partij is. In de peiling daalt de PvdA van 28 zetels vorige week naar 25 zetels nu.

De VVD herstelt zich in dezelfde periode van 23 naar eveneens 25 zetels. GroenLinks gaat in de peiling een zetel terug naar 14 zetels en Leefbaar Nederland van 4 naar 2 zetels.

Afgaande op de peiling krijgen de regeringspartijen woensdag zware klappen. De PvdA telt nu 45 zetels in de Kamer, de VVD 38 en D66 14. D66 komt in de peiling uit op 8 zetels.

De grootste oppositiepartij, CDA, heeft nu 29 zetels. De Socialistische Partij van Jan Marijnissen zou stijgen van 5 naar 8 zetels en GroenLinks van 11 naar 14 zetels.

Aan de ruim 2100 ondervraagden in dit 2Vandaag/NIPO onderzoek is ook de vraag gesteld of de kiezer zeker weet op welke partij hij of zij gaat stemmen. De CDA-, LPF-, ChristenUnie- en SGP-stemmers zijn het meest zeker van hun zaak. Vooral bij GroenLinks en Leefbaar Nederland zitten de twijfelaars.