WASHINGTON - In poststukken die bestemd waren voor het stelsel van Amerikaanse centrale banken FED zijn sporen gevonden van anthrax, de verwekker van de ziekte miltvuur. De aanwezigheid van de bacterie kwam deze week bij routinecontroles aan het licht, zo maakte de FED donderdag bekend.

De ongeveer twintig brieven hadden geen bijzondere uiterlijke kenmerken. Enkelen waren bestemd voor de president van de FED, Alan Greenspan. Aan de instelling was al eerder post met anthrax gestuurd.

Een Amerikaanse functionaris die anoniem wenste te blijven, zette vraagtekens bij de melding van de FED. Hij acht dat de kans groot dat het een vals alarm betreft. Ook sluit hij niet uit dat een eerdere negatieve uitslag van een test nu ten onrechte als positief wordt aangemerkt.

Na de aanslagen van 11 september werden de Verenigde Staten opgeschrikt door een reeks 'poederbrieven' met de bacterie. Vijf Amerikanen zijn toen aan miltvuur gestorven. Wie de brieven verstuurde, is nog niet opgehelderd, maar de verdenking ging naar een of meer wetenschappers.