DEN HAAG - Partijvoorlichter Herben van de Lijst Pim Fortuyn bevestigt dat er binnen de partij ruzie is uitgebroken over seksuele intimidatie. Twee vrouwen die in eerste instantie op een verkiesbare plaats stonden van de kandidatenlijst proberen volgens de voorlichter "heibel te schoppen" door verhalen rond te strooien over seksuele intimidatie. Volgens hem is er niets van waar.

De twee vrouwen hebben een brief gestuurd aan het partijbestuur waarin ze zich beklagen over het kandidaat-Tweede-Kamerlid H. Smolders. Hij zou de vrouwen seksueel hebben geïntimideerd. Toen de vrouwen niet op zijn avances ingingen zou hij ervoor gezorgd hebben dat een van hen, A. Viljac, van de lijst werd gehaald. De tweede vrouw I. Pantelic (miss Nederland 2001) zou een onverkiesbare plaats hebben gekregen.

Volgens Herben werd de kandidatenlijst veranderd toen, vlak voor Pasen, bleek dat de partij in de peilingen op veel meer zetelwinst stond dan verwacht. Naar zijn zeggen stonden de vrouwen alleen als lijstduwer op de kandidatenlijst.

"Toen ze een verkiesbare plaats dreigden te krijgen hebben we ingegrepen. We zijn dat alleen vergeten te vertellen. Daarom zijn de vrouwen nu boos en komen ze nu met het verhaal over de seksuele intimidatie." De vrouwen vertellen dinsdagavond in Nova hun verhaal.