ROTTERDAM - De Turkse Rotterdammer Seyfi Özgüzel gaat de lijst van Duurzaam Nederland trekken. Dat heeft het Rotterdamse gemeenteraadslid M. Kneepkens van de Stadspartij vrijdag bevestigd. Dinsdag presenteert de partij haar verkiezingsprogramma.

Duurzaam Nederland is de tegenhanger van Leefbaar Nederland. Toen Leefbaar Nederland Pim Fortuyn binnenhaalde als lijsttrekker, stapte een aantal leden op en richtte Duurzaam Nederland op. Onder hen was Kneepkens. Duurzaam Nederland doet mee aan de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Özgüzel stond in 1998 op een onverkiesbare 64e plaats op de PvdA-lijst voor de Tweede Kamer. Hij behaalde ruim tienduizend voorkeurstemmen, maar werd niet gekozen. Özgüzel is voorzitter van het Kenniscentrum sociale investering van de gemeente Rotterdam en voorzitter van de multiculturele ondernemersvereniging in de regio Rotterdam.

Behalve Özgüzel prijken nog enkele allochtonen op de lijst van Duurzaam Nederland. Op plaats drie staat Cengiz Alkili,?c en op plaats vier de in Suriname geboren Hagenaar Djoel Bhoendie.