AMSTERDAM - Kars Veling is geboren te Groningen, op 30 juni 1948 als oudste van vier kinderen. Hij studeerde zowel wis- als natuur- en sterrenkunde aan Rijksuniversiteit te Groningen.
Veling

Bekijk de video:


Breedband
Modem

Sinds 1991 is hij lid van de Eerste Kamer. Tot 1999 vertegenwoordigde hij het GPV, daarna werd hij fractievoorzitter van de
ChristenUnie

Veling is gehuwd en heeft 4 kinderen. Zijn vrouw Gerda is met haar werk als onderwijzeres gestopt. Onder meer is hij is voorzitter Vereniging ter bescherming van het ongeboren kind.

Persoonlijkheid

Veling staat bekend als een rustige, aardige man die steevast verschijnt in driedelig pak met strak gekamde grijze krullen. Een degelijke verschijning, integer, zonder vlotte babbel. Hij zoekt de publiciteit niet op.

Wat heeft hij gedaan

In de Eerste Kamer houdt hij zich onder andere bezig met Onderwijs, Cultuur en Europese Samenwerking.

Wat wil hij

De politieke koers van de ChristenUnie zal onder Veling's leiding niet spectaculair veranderen van die van de RPF en de GPV. De partij is op de meeste sociaal-economische onderwerpen progressief en stemt vaak mee met de PvdA. Maar op het gebied van normen en waarden (homohuwelijk, abortus, euthanasie) zal Veling nog flink in debat gaan.

In zijn campagne zal straks vooral een pleidooi klinken om zorgvuldiger om te gaan met leven en dood, maar ook bij het overeind houden van nutsvoorzieningen, een goed milieu en onderwijs. Hij neemt stelling tegen individualisering en materialisme in de hedendaagse samenleving.

Een van zijn missies is stemmen proberen te halen bij de niet-stemmers in de evangelische hoek als de Pinkstergemeente. Daar zitten dertigduizend stemmen van mensen die alle heil uit de hemel verwachten en dus niet stemmen.