PARK CITY - Arend Glas kende vrijdag geen succesvol begin in de viermansbob bij de Olympische Spelen. Op de baan van Utah Olympic Park werd hij met zijn ploeg in de eerste twee runs slechts vijftiende.

De Nederlander, in de bob met Edwin van Calcker, Timothy Beck en Marcel Welten, ging in 47,15 en 47,18 seconden door het ijskanaal. Beide keren betekende dit de zestiende tijd. Het totaal gaf een iets betere positie.

Glas rekende vooraf bij de wedstrijden in de viermansbob, over vier runs, op een plaats bij de eerste tien te kunnen eindigen. Dit is een uitermate moeilijk bereikbaar doel geworden.

Hays

Todd Hays had na de eerste dag de leiding. De Amerikaan was precies 1,07 seconde seconde sneller dan Glas. Christian Reich uit Zwitserland en de Duitser Andre Lange deelden na twee runs met 0,09 seconde achterstand de tweede plaats.

Glas was in de laatste trainingsrun donderdag nog als zesde geëindigd. Dat was verreweg zijn beste resultaat tot nu toe op de olympische piste. Verder realiseerde hij tijdens de trainingen posities rond de twintigste plaats.