NEW YORK - Een man uit New York heeft donderdag voor een rechtbank in Manhattan toegegeven dat hij verkleed als brandweerman dure horloges en juwelen heeft gestolen uit een winkel op het terrein van het World Trade Center. Hij pleegde de diefstal al een dag na de aanslagen op 11 september.

Volgens de winkel had de buit een waarde van ruim bijna 1,5 miljoen euro. De dief hangt een straf van maximaal zeven jaar boven het hoofd. Na zijn aanhouding vond de politie foto's waarop de man op de plek van de ramp in brandweeruitrusting te zien is.

De dief had er echt alles aan gedaan om op de rampplek zoveel mogelijk op zijn plaats te lijken. Hij droeg een badge van het rampenteam om zijn nek, een broek van een politieuniform, een blauw zwaailicht, een pistoolholster, een kogelvrij vest en een walkietalkie.

De plunderaar, die al eerder was gepakt omdat hij zich voordeed als politieagent, hield niet alles voor zichzelf. Zijn buurvrouw gaf hij een met diamanten ingezet Cartierhorloge met een waarde van ruim 17.000 euro. Ook zij werd aangehouden.