Voor wie niet beter weet bestaat het internet hoofdzakelijk uit harde porno en andere van gevoel en verbeelding gespeende uitingen. Het net is geen plek voor romantiek. Soms gebeurt er echter iets moois. Zoals vorige week donderdag, op Valentijnsdag, toen de geekiest website op het internet een opvallende primeur had.

Romantisch aangelegd ben ik allerminst. En sentimenteel word ik alleen van slechte Disney-films

Op een site die ik vaak bezoek, had ene "CmdrTaco" bovenaan het reactiepaneel de hand gevraagd van ene Kathleen. "Kathleen, I wanted to do this in this most potentially embarassing way possible, and I figured doing it here and now, in front of a quarter of a million strangers was as good a way as any. I love you more then I can describe within the limits of this tiny little story. We've been together for many years now, and I've known for most of that time that I wanted to spend my life with you. Enough rambling. Will you marry me?", schreef CmdrTaco. Kathleen had slechts een kwartier bedenktijd nodig. Haar antwoord stuurde ze per e-mail. "Yes", schreef ze, "Dork. You made me cry."

Dit alles gebeurde op een website, waar normaal gesproken alleen maar verhalen staan over Linux, Apache servers, ultra wideband, opgefokte computers of twee meter lange schorpioenen die voor de kust van Zuid-Afrika zwemmen, Slashdot.orghuwelijksaanzoek

De ene na de andere felicitatie kwam via het reactiepaneel binnen. "This is what I call A Geeky way to ask someone in marriage", schreef iemand. Een andere bezoeker reageerde met: "You see, geeks can get chicks too". Sommige nerds dachten nog aan een hack van Slashdot, maar dat bleek geekhumor te zijn. Alles bij elkaar kwam er een recordaantal reacties bij Slashdot binnen. Dit weekend stond de teller al op ruim tweeduizend. De site meldde zelfs een "Slashdot overload" achter het aantal reacties, iets wat slechts een paar keer eerder voorkwam.

Degene die het aanzoek had gedaan, was Rob Malta, de oprichter van Slashdot. Maar dat was niet zo bijzonder. Wat ik bijzonder vond, was dat er voor het eerst een LoveBug-virus het internet rondging, dat geen computers molesteerde. Voor een internetgelovige als ik, die bij elk virus in elkaar krimpt van angst, was dat een enorme opsteker. Het idee dat er met het internet mooie dingen mogelijk zijn, alle cynische verhalen van Francisco van Jole

Ik zou er bijna nog een kleffe pleitbezorger van online huwelijksaanzoeken van worden. En waarom niet? Het internet is er een prachtig medium voor. Vooral als je zo'n aanzoek op een drukbezochte website plaatst, zodat duizenden bezoekers mee kunnen snotteren. Dat is in elk geval een stuk romantischer dan op de bank voor de televisie of aan een tafeltje bij de Chinees. Of al die huwelijken ook stand houden, daar valt natuurlijk niets over te zeggen.

Helaas wil mijn vriendin niet trouwen, anders had ik nu wel geweten wat ik moest doen.