PARK CITY - De Duitse bobpiloot Christoph Langen en zijn remmer Markus Zimmermann zijn in Park City olympisch kampioen in de tweemans bobslee geworden.

In de vierde en laatste run namen zij ,09 seconde afstand van het eerste Zwitserse team met Christian Reich en Steve Anderhub. Zwitserland II met Martin Annen en Beat Hefti veroverde de bronzen medaille.

Glas

Arend Glas en remmer Marcel Welten eindigden als zestiende. Glas' prestatie betekende een evenaring van de beste klassering ooit van een Nederlander in de tweemansbob bij de Olympische Spelen. Eerder behaalde Job van Oostrum in Sarajevo (1984) dezelfde positie. Van Oostrum is in Salt Lake aanwezig als televisiecommentator.

Verbetering

Glas, die de zestiende plek moest delen met Tsjechië II, was tevreden. "Ten opzichte van de eerste dag hebben we ons toch nog twee plaatsen weten te verbeteren. Veel meer zit er op dit moment niet in. Om in de tweemansbob hoger te eindigen moeten we toch over beter materiaal kunnen beschikken. Daar zijn we druk mee bezig. Het doel is in beide disciplines mee te doen met de wereldtop."

Gevecht

Langen, onder meer achtvoudig wereldkampioen, vocht zondag een hard gevecht met de Zwitser Christian Reich. Na drie runs stonden beiden exact gelijk. In de laatste run viel de beslissing in het voordeel van de Duitser. Het verschil was negenhonderdste van een seconde.

Salt Lake City 2002Glas/Welten op zeventiende plaats na drie runs