PARK CITY - Al in de eerste van in totaal vier runs is Arend Glas in de tweemansbob achterop geraakt. De Groninger kwam met remmers Marcel Welten zaterdag in Utuh Olympic Park niet verder dan de 18e positie.

De start van Glas was hoopgevend. Op de eerste meters klokte hij in het veld van 38 deelnemers de achtste tijd. De Nederlander kon die positie niet vasthouden. Daarvoor stuurde hij op de baan niet scherp genoeg.

Geen favoriet

In de tweemansbob behoort Glas ook niet tot de favorieten. Hem worden in de viermansbob, aan het eind van de tweede olympische week, meer kansen op ten minste een top-tien klassering toegedicht. In deze disciplines bereikte hij dit seizoen al een vierde en vijfde plaats bij wereldbekerwedstrijden.

Later op de zaterdag heeft in Park City ook nog de tweede run plaats. De derde en vierde manche staan een dag later op het programma. De Zwitserse bob van Christian Reich heeft voorlopig de leiding, voor de favoriete Duitser Christoph Langen.

Omstreden

Ook Sander Prusis verscheen op Utah Olympic Park aan de start. Het meedoen van de Let, die niet verder kwam dan de 13e plaats, is omstreden.

Nandrolon

Wegens een recente nandrolon-affaire probeerde Jacques Rogge hem persoonlijk van deelname aan de Olympische Spelen