PARK CITY - Als achtste startte Nicolien Sauerbreij donderdag op de parallel reuzenslalom bij het snowboarden. Twee valpartijen had ze toen al gezien. Daardoor maakte ze de verkeerde keus. Sauerbreij ging voorzichtig naar beneden. "Te voorzichtig", zei ze naderhand.

"Een verkeerde calculatie. Niet eens bij de eerste zestien. Aan de andere kant: Ga ik voluit op m'n bek dan zegt iedereen dat ik rustiger had moeten starten. Achteraf weet je altijd wat verstandig was geweest."

Verkeerde tijd

Bij de finish had Sauerbreij geen slecht gevoel. "De eerste reactie van mensen beneden was dat ik een goede run achter de rug had. Ik keek naar het scorebord en zag een tijd van zo'n twee seconden achter de nummer een. Dat zou voldoende moeten zijn geweest. Achteraf bleek ik naar de verkeerde tijd te hebben gekeken."

Geen zenuwen

Sauerbreijs wereld stortte niet in. "Ik heb nooit beweerd dat ik het hier wel even zou gaan maken. In feite is dit voor mij net zoiets als een wedstrijd in de wereldbeker. Niet meer en niet minder. Ik zag overal mensen in oranje lopen, maar verder merkte ik aan niets dat we bij de Olympische Spelen waren. Aan de zenuwen lag het ook niet. Daar had ik geen last van."

Salt Lake City 2002Sauerbreij stelt teleur op reuzenslalom