SALT LAKE CITY - Het wereldantidopingbureau WADA overweegt de controles bij de leden van de bobsleefederatie FIBT niet langer uit te voeren. Het WADA is ontstemd over het beleid van de FIBT inzake de positieve controle van de Letse stuurman Prusis.

Prusis werd door de FIBT voor slechts drie maanden, met terugwerkende kracht, geschorst, waardoor de Let alsnog kan deelnemen aan de olympische wedstrijden. Het WADA vindt dat een schorsing van twee jaar op zijn plaats was geweest. Prusis reageerde in november bij trainingwedstrijden positief. In zijn urine werd een te hoog gehalte van nandrolon gevonden.

Schorsing

In januari werd de Let geschorst voor drie maanden, ingaande 9 november, de dag van de controle. Het IOC besloot daarop de inschrijving van Prusis te weigeren. De Let ging in beroep tegen die maatregel bij het CAS, het hoogste gerechtshof in de sport. Dat tribunaal gaf Prusis zijn startbewijs terug en berispte het IOC. Het olympisch comité heeft geen recht zich te mengen in het beleid van een sportbond.