WASHINGTON - Zeker een persoon is maandagavond omgekomen, toen vanuit een onbemand vliegtuigje van de CIA een raket op een groep van vermoedelijk belangrijke leden van het terroristennetwerk al-Qaeda werd afgevuurd.

Dat heeft een Amerikaanse regeringsfunctionaris woensdag gezegd. De aanval had plaats in het grottencomplex van Zawar Khili in het zuidoosten van Afghanistan. Volgens de zegsman zijn misschien nog meer mensen omgekomen. Wie de dode is, is de Amerikaanse inlichtingendienst nog niet duidelijk. Op gezag van een belangrijke bron binnen het Pentagon meldde de Amerikaanse zender CBS dat verscheidene vooraanstaande leden van al-Qaeda bij de raketaanval zijn omgekomen.

Volgens CBS bestaat het vermoeden dat een aantal belangrijke personen binnen het netwerk, onder wie leider Osama bin Laden, in Zawar Khili hun toevlucht hebben gezocht, nadat zij uit de grotten van Tora Bora waren ontsnapt. De Amerikanen hebben dat gebied twee maanden geleden zwaar gebombardeerd.

De Verenigde Staten beschouwen Osama bin Laden als het brein achter de aanslagen van 11 september. Directeur Tenet van de CIA zei woensdag niet te weten of hij nog leeft.