AMSTERDAM - Een arrestatieteam van de politie heeft in de Jordaan een demonstrant aangehouden. Het is nog niet bekend wat de verdachte precies heeft gedaan. Het ziet er naar uit dat de stoet actievoerders wil optrekken naar de Dam, waar de bruiloftsgasten nog in het Paleis zijn.

De rust bij het hoofdbureau van politie is teruggekeerd. De ruim demonstranten zijn over de Elandsgracht naar het centrum gelopen.

Bij het hoofdbureau van politie in de Marnixstraat in Amsterdam waren zaterdagmiddag korte tijd gevechten tussen demonstranten en enkele tientallen politiemensen in burger. De demonstranten, tegenstanders van het huwelijk, waren naar het hoofdbureau getrokken om hun solidariteit te betuigen met opgepakte medestanders.

Aan het einde van de middag leek het spannend te worden tussen ME en betogers, die na een lawaaiprotest door het centrum van Amsterdam vast kwamen te zitten in de Spuistraat. De politie hield twee mensen aan en de ME sloot de straat aan twee kanten af. Zowel de betogers tegen het koninklijk huwelijk als de mobiele eenheid trekken zich terug. Tegen half zeven keerde de rust in de straat terug.