Duitse tv-kijkers feliciteren bruidspaar per e-mail MAINZ - Op de Duitse televisie hebben talrijke kijkers groeten en gelukwensen aan het kersverse bruidspaar Willem-Alexander en Máxima overgebracht. Het tweede net, het ZDF, bood die mogelijkheid via internet en teletekst.

Kijkers stuurden opmerkingen per e-mail naar een redactie. De boodschappen werden bewerkt en kwamen dan op een teletekstschermpje onder in beeld. Het was voor het eerst dat het ZDF deze mogelijkheid bood.

Veel Duitsers spraken over een droomhuwelijk van een droompaar. Reacties kwamen ook uit andere landen, zoals Zwitserland en België. Nederlanders meldden zich eveneens. Zij gaven op verzoek van Duitse kijkers een vertaling van Ich Liebe Dich.

Een Duitser vergeleek de stemming in Amsterdam met een carnavalsoptocht in zijn woonplaats. Een kijker uit het Noord-Duitse Kiel reageerde met de opmerking dat het publiek in Nederland waarschijnlijk niet zo dronken was.

'Ben en Ria uit Holland' waren dolenthousiast over de positieve commentaren uit Duitsland. Zij schreven: Vanaf vandaag houden wij net zoveel van alle Duitsers als van Claus en Máxima.