AMSTERDAM - Met vijf volle zoenen heeft Willem-Alexander tijdens de balkonscène zijn liefde voor Máxima aan het Nederlandse volk laten zien. Goudsnippers dwarrelden over de Dam.

Wang tegen wang en innig gearmd zwaaide het paar de uitzinnige menigte toe. Na vijf minuten ging het paar het Paleis weer in. Koningin Beatrix heeft zich niet op het balkon laten zien.

Hoewel de Dam gedurende de plechtigheden in de Beurs van Berlage en De Nieuwe Kerk maar halfvol was, stond het bomvol met mensen toen het kersverse paar zich vertoonde op het balkon van het Paleis op de Dam.

Bekijk hier het video-overzicht

Een groot aantal mensen had een opstapje bij zich, gekregen van een zuivelfabrikant. Zij waren daarmee zeer gelukkig, omdat ze daarmee boven de menigte uittorenden en alles goed konden zien. De mensen daarachter waren een stuk minder blij.

Velen waren druk in de weer met hun fototoestellen om op het moment van de zoen gereed te staan. "Ze zoenen wel drie keer!", riep een enthousiaste meneer. "Nou moeten ze niet aan de gang blijven." Vooraan stond een vrouw met een oranje spandoek met daarop haar eigen huwelijksaanzoek. Willem (te) A. Wil je met mij trouwen?

Dat koningin Beatrix niet op het balkon verscheen, viel wel veel mensen tegen.